آموزش نصب و راه اندازی دوربین اسپید دام (چرخشی)

ساخت وبلاگ

دوربین های مدار بسته PTZ و یا در اصطلاح عامیانه تر، دوربین های اسپیددام، جهت اعمال کنترل دقیق تر در محل مورد استفاده قرار می گیرند.

این دوربین ها قادر به چرخش در دو جهت بالا و پایین و چپ و راست می باشند، همچنین قادر به زوم بر روی تصویر و فوکوس اتوماتیک نیز می باشند، از طرفی یکی از بهترین قابلیتهای این دوربین، امکان چرخش به صورت اتوماتیک و تعریف شده پس از برنامه ریزی می باشد که در این حالت، دوربین، به محلهایی که تعریف شده، به صورت خودکار چرخش و زوم می نماید که کلیه این عملیات در این کتاب توضیح داده می شود.

دوربین های اسپیددام با استفاده از یک پورت به نام RS-485کنترل می گردند. وظیفه این پورت اعمال دستورات از طرف کیبورد، دستگاه DVR و یا کامپیوتر برای کنترل، زوم و چرخش دوربین می باشند.

بر روی دوربین اسپیددام، پورتهای جهت ارتباط موجود می باشد که همانند آن بر رویDVRنیز موجود می باشد. این پورت با اسم RS-485نوشته و شناخته می شود. در برخی از DVRها، از نام های RS485+ وRS485-و در برخی دیگر از TX+وTX- جهت نشان دادن پورت کنترل استفاده می شود.

در پشت دوربین اسپیددام، سوئیچهایی نیز وجود دارد که از آنها جهت کنترل چندین دوربین اسپیددام از طریق یک سیم RS485، مورد استفاده قرار میگیرد. که در واقع جهت کددهی و اختصاص یک ID و شناسه برای هر دوربین بکار میرود.

جهت اجرای اولین مرحله ارتباط بین دستگاه DVR دوربین اسپیددام، کابل بندی بین دوربین و دستگاه مهم می باشد. همانگونه که می دانیم در دوربینهای آنالوگ، جهت مشاهده تصویر، به یک کابل تصویر جهت تامین برق دوربین و یک کابل کواکسیال جهت مشاهده تصویر استفاده می شد. در دوربین های اسپیددام، به غیر از این دو کابل برق و تصویر، یک کابل کنترل RS485 نیز اضافه شده که جهت کنترل دوربین لازم می باشد.

همانطور که مشاهده می کنید، در کنار کابل تصویر و برق دوربین، دو عدد سیم برای پورتRS485 مورد استفاده قرار میگیرد که طبق تعریف، به پینهای RS485+ و RS485- متصل می شوند. سعی کنید از سیستم های با رنگ متفاوت جهت سیمهای RS485 استفاده نمایید تا با هیچ مشکلی روبرو نشوید.

در برخی از موارد در کنار پورت RS485 دو عدد پین خالی به عنوان ورودی ولتاژ در دوربین و دستگاه وجود دارد که این پین ها، زمانی که جریان مورد نیاز دوربین، بیشتر از جریان آداپتور می باشد، مورد استفاده قرار میگیرد، بدین صورت که یک آداپتور مجزا برای تامین جریان این پورت مورد استفاده قرار میگیرد.

کابل بندی :

دیاگرام کابل بندی به شکل زیر می باشد:

جهت انجام اتصالات و کابل بندی، مانند کلیه دوربین ها، کابل تصویر و برق را به دوربین متصل نمایید.

حال نوبت آن است که سیمهای مربوط به پورت RS-485را وصل نماییم. در نظر داشته باشید که سیمها باید به پایه های همنام بین دوربین و دستگاه متصل شود. یعنی مثلا اگر سیم نارنجی را به پین RS485+ روی DVR وصل نمودید، باید سر دیگر آن را به پینRS485+ بر روی دوربین وصل نمایید و همچنین اگر سیم را به پین –RS485 روی DVRوصل نمودید، باید سر دیگر آن را به پین –RS485 برروی دوربین وصل نمایید.

 

حال برق دوربین را روشن و آماده پیکربندی دوربین و دستگاه می شویم.

تنظیمات دوربین اسپیددام :

با روشن شدن دوربین و دستگاه DVR، منوی مربوط به تنظیمات دوربین اسپیددام ظاهر می شود، در صورت عدم نمایش این منو، کلید منویی بر روی دوربین اسپیددام در نظر گرفته شده است که شما قادر به مشاهده این منو خواهید بود و یا دارای سوئیچهای مخصوص تعریف می باشید.

 

 

 

در برخی مواقع، دوربین های اسپیددام دارای سوئیچهایی جهت تعریف Baud Rateو IDدوربین می باشند که از طریق آنها شما قادر به تعریف این موارد خواهید بود.

سه گزینه در منوی دوربین و دستگاه DVR بسیار مهم می باشند که عبارتند از:

PROTOCOL:

جهت ایجاد ارتباط بین دوربین و دستگاه از پروتکلهایی مخصوص که در تمامی دوربین های اسپیددام رایج می باشد استفاده می شود، از جمله این پروتکلها، پروتکل Pelco-D می باشد که در تمامی دوربین ها و دستگاه تعریف شده و اکثر ارتباطات از طریق این صورت میگیرد.

ADDRESS:

از طریق این گزینه، برای دوربینها شناسه و در واقع یک ID تعریف می کنیم که این دوربین با آن شناخته می شود. این ID تا 128 عدد قابل تعریف می باشد، یعنی شما تا 128 دوربین را می توانید کنترل نمایید.hikvision

BUAD RATE:

این گزینه برای ایجاد سرعت تبادل اطلاعات تعریف می شود. توسط این گزینه قادر خواهید بود که سرعت تبادل دیتا مابین دستگاه و دوربین را تعیین و سطح خطا را کنترل نمایید. در چهار سطح 1200,2400,4800,9600 قابل تعریف می باشند. در تعیین این گزینه دقت شود که سرعت تعیین شده در دستگاه و دوربین باید یکی باشد، یعنی اگر نرخ تبادل در دوربین اسپیددام 2400 باشد، در دستگاه DVR نیز باید 2400 باشد. پس از تعیین و تعریف این گزینه ها و پیکربندی آنها در دوربین اسپیددام، حال باید دستگاه DVR را پیکربندی کنیم تا ارتباط تکمیل گردد.

تنظیمات دستگاه DVR :

برای اینکار، ابتدا از گزینه منو در دستگاه DVR ، گزینه مخصوص تنظیم PTZ را انتخاب می کنیم، در برخی از دستگاههای DVR این گزینه با نام PTZ و در برخی دیگر در زیر منوهایDevice نشان داده می شود. پس از انتخاب این گزینه PTZ، تصویری با گزینه های زیر نمایان می شود. در انواع دستگاههای DVR، این گزینه ها متفاوت می باشد.

در این بخش چهار گزینه بسیار مهم می باشد که عبارتند از:

Channel و یاCH:

این گزینه نشان دهنده کانال تخصیص داده شده برای دوربین اسپیددام می باشد. شما باید کانالی را که دوربین اسپیددام به آن متصل شده است را انتخاب کنید. در صورت وجود چندین دوربین اسپیددام، باید کانال مخصوص برای هر دوربین اسپیددام را به صورت جداگانه در این بخش تعریف کنید.

Protocol:

جهت تعریف نوع ارتباطی بین دستگاه و دوربین اسپیددام می باشد که عموما بررویPelco-Dگذاشته می شود.

Speed و یا Buad Rate:

این گزینه همانطور که گفته شد، جهت تعیین نوع نرخ تبادل اطلاعات می باشد، که در بیشتر مواقع جهت جلوگیری از ایجاد خطا در بین تبادل اطلاعات، 2400 را انتخاب می کنیم.

ID و یا Address:

جهت هماهنگی ارتباط دوربین اسپیددام و دستگاه DVR مورد استفاده قرار میگیرد. مقداری که در دوربین اسپیددام تعریف شده باید با مقداری که در این گزینه تعریف می شود، برابر باشد.

حال با ذخیره این تنظیمات از بخش تنظیمات دستگاه DVR خارج می شویم.

حال دوربین مدار بسته اسپیددام ما آماده کنترل از طریق دستگاه DVR می باشد.

 

چرخش دوربین اسپیددام:

جهت انجام این عمل از طریق کلیک راست بر روی صفحه و انتخاب گزینه PTZ، کلیدهای مخصوص این کار نمایان می شود. البته در دستگاه هایDVR این گزینه متفاوت می باشد. شما همچنین از طریق پنل دستگاه و کلیدهای موجود بر روی دستگاه DVR نیز می توانید این کار را انجام دهید.

 

 

با استفاده از جهت چپ،راست،بالا،پایین می توانید دوربین را چرخش دهید. گزینه های زوم، فوکوس و ….. نیز امکاناتی را در اختیارتان قرار می دهد.

حال گاهی دوست دارید که عمل چرخش به صورت اتوماتیک انجام گیرد، به این صورت که چندین نقطه را تعریف و سپس دوربین به صورت اتوماتیک به آن قسمتها حرکت کند. برای اینکار از گزینه های Save یا Preset استفاده می شود. بدین صورت که ابتدا به محلهایی که دوست داریم دوربین به آن محلها چرخش کند، و در هر نقطه بر روی کلید Save و یاPreset کلیک کرده تا آن محل در حافظه ذخیره شود. پس از تعریف این نقاط، بر روی گزینهAuto ویا StartCruise کلیک کرده تا دوربین به صورت اتوماتیک به آن نقاط چرخش و حرکت کند. جهت توقف بر روی گزینه Stop کلیک کنید. البته در دستگاه های متفاوت، این گزینه ها نیز متفاوت میباشد.

 دوربین مدار بسته  دوربین مداربسته هایک ویژن  دوربین مداربسته tvt 

اتصال و کنترل بیش از یک دوربین اسپیددام:

گاهی اوقات تعداد دوربین های اسپیددام مورد استفاده ما بیشتر از یک عدد می باشد. حال نکته قابل توجه اینست که برای اینکار چه باید کرد؟ آیا برای هر دوربین یک دستگاه لازم است؟

بهترین روش برای کنترل چندین دوربین اسپیددام توسط DVR باید از روش موازی کردن دوربین های اسپیددام استفاده کنیم.

ابتدا به صورت شکل بالا، کلیه کابلهای برق و تصویر دوربینها را وصل می کنیم. سپس کابلی از پورتRS485 دستگاهDVR به پورت RS485 دوربینها متصل می نماییم. توجه کنید که این کابلها به صورت موازی باید وصل شود. سپس برای هر دوربین یکID یا شناسه تعریف می کنیم. اینID می تواند به صورت منوی دوربین انجام گیرد ویا از طریق سوئیچهای موجود بر روی دوربین انجام میگیرد. سپس از منوی تنظیمات PTZ روی دستگاه، هر کانال را برای یک ID دوربین تعریف می کنیم.

گاهی اوقات از دستگاه رابط دیگری جهت کنترل چند دوربین اسپیددام نیز استفاده می شود.

 

کیبورد کنترل دوربین اسپیددام:

جهت کنترل با کیبورد، ابتدا باید دفترچه مربوط به کیبورد را مطالعه و سپس بر حسب دستوراتی که در آن ذکر شده، دوربین اسپیددام را تنظیم نمایید. در هر کیبورد کنترلی، نوع دستورات و کددهی متفاوت می باشد. لذا اجرا و توضیح آن را به عهده خوانندگان عزیز می سپاریم.

  بهترین دوربین‌ مدار بسته    انواع دوربین مدار بسته     ریست پسورد هایک ویژن 

تکنولوژی / اخبار تکنولوژی . دوربین مدار بسته...
ما را در سایت تکنولوژی / اخبار تکنولوژی . دوربین مدار بسته دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : boodaa webonline بازدید : 493 تاريخ : سه شنبه 25 خرداد 1400 ساعت: 15:00